Ηλεκτρονικά από 1-3-2018 οι αναθέσεις καθηκόντων Τεχνικού Ασφάλειας! Ενημερωθείτε!

Ηλεκτρονικά από 1-3-2018 οι αναθέσεις καθηκόντων Τεχνικού Ασφάλειας!

Αγαπητοί πελάτες και συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον Τομέα της Υγείας & Ασφάλειας Εργασίας.

 

 

«Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3952 Β/10-11-17 η Υπουργική Απόφαση (50067/28/17) που αφορά στην «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΟΠΣ-ΣΕΠΕ».

 

Η νέα αυτή Υπουργική Απόφαση συνοπτικά ορίζει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΟΠΣ – ΣΕΠΕ) καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που την περιγράφει.

 

Πρωτίστως ξεκινά η διαδικασία εγγραφής όλων των Τεχνικών Ασφάλειας στο σύστημα καθώς και η καταχώρηση των στοιχείων ταυτοποίησης τους, ώστε να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 3 μήνες από 1/12/2017-28/2/2018 και χρειάζεται να πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους Τεχνικούς Ασφάλειας. Κατόπιν, σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει πιλοτικά και η ηλεκτρονική αναγγελία των Τεχνικών Ασφάλειας μέσω του συστήματος, η οποία θα διαρκέσει από 1/3/2018 έως 31/5/2018. Κατά την διάρκεια της χρονικής αυτής περιόδου η αναγγελία μπορεί να γίνει και φυσικά, όπως ακριβώς γίνεται τώρα από εμάς. Από 1/6/2018 και στο εξής η ανάθεση καθηκόντων Τεχνικού Ασφάλειας θα γίνεται υποχρεωτικά ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά. Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει αντίστοιχη οδηγία για την ανάθεση καθηκόντων Ιατρού Εργασίας.

 

Για ό,τι νεότερο θα ενημερωθείτε άμεσα.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την Υπουργική Απόφαση.